in

Хокејаши Војводине прваци државе –

НОВИ САД –

Након одбојкаша, који су освојили титулу пре неколико дана, још један колектив Војводине дошао је на трон. Реч је о хокејашима, који су постали прваци Србије савладавши у финалу Црвену звезду.

 

После 18 година, хокејаши Војводине поносно су на трону Србије. У финалној серији, која се играла на три победе, савладали су до тада неприкосновену и Црвену звезду са 2-1. У првом мечу Војводина је тријумфовала са 7-5, други меч припао је Београђанима, који су славили са 2-0, па је новог шампиона одлучила мајсторица. Као и претходна два сусрета, одиграни су у београдској хали Пионир, јер леда у дворани на Спенсу нема већ неколико недеља. Победу у том одлучујућем мечу однела је Војводина са 2-1 и славље је могло да почне.

Успех Војводине још више добија на значају, када додамо чињеницу да хокејаши Црвене звезда имају прилику да тренирају 2 до 3 месеца дуже сваке године, јер је управо толико дуже траје лед у Пиониру у односу на Спенс. Сада следи пауза, а с обзиром да ће лед добити тек на јесен, још нису почели да кују планове за нову сезону, која ће, надају се, бити подједнако успешна.