in

I ovog leta u Zasavici biće organizovan eko-kamp za decu iz dijaspore

SREMSKA MITROVICA –

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević, zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom, posetio je Sremsku Mitrovicu, gde je sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović i njenim saradnicima razgovarao o mogućnostima da Sremska Mitrovica i ove godine bude domaćin eko-kampa kakav se prošle godine organizovao u Specijalnom rezervatu prirode “Zasavica”.

Organizovanje Međunarodnog projekta “Eko-kamp” bila je tema radnog sastanka ministra bez portfelja i gradonačelnice. Podstaknuti dobrim prošlogodišnjim iskustvom u Zasavici, ministar je istakao da i ove godine očekuje dobru organizaciju kampa za mlade, jer o tome ipak najbolje svedoče utisci dece koja su boravila u Zasavici.

Prošlogodišnji kamp u Zasavici bio je zajednički pionirski poduhvat koji je okupio 125 mladih iz 11 zemalja, i koji je veoma uspešno realizovan, istakla je gradonačelnica.

Učesnicima je omogućeno da pored druženja, kroz edukaciju i radionice usavrše znanje srpskog jezika, kao i da se upoznaju sa kulturno-istorijskim spomenicima u Sremu. Cilj je da se ove godine poveća broj učesnika, kao i dece iz dijaspore.

Resorno Ministarstvo za projekat letnjih kampova ove godine opredelilo je sredstva do šest miliona dinara po lokalnoj samoupravi, u zavisnosti od programa kampa. Tokom 2023. godine u letnjim kampovima koji su organizovani na 22 lokacije u 20 lokalnih samouprava širom Srbije učestvovalo je više od 5.000 mladih.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /