in

Иги Азалеја приредила провокативан концерт пред 42.000 људи

Концерт је започела својим хитом „Work“, иначе деби синглом, уз огромно одушевљење публике, претежно тинејџера и припадница лепшег пола, што и јесте њена главна циљна група.

Према проценама организатора, око 42.000 људи је пратило њен концерт на Маин Стагеу, који је уследио након спектакуларно дугог ватромета и отварања Exita и концерта популарне регионалне звезде Сенидах из Словеније, чији је музички правац треп негде у сличном маниру као Иги Азалеје.

„Добро вече, људи. Верујем да свако од вас има неке проблеме, бриге, недаће, као и ја, као сви на свету. Али, вечерас ме баш брига за све то и ваше невоље, јер сте овде дошли из једног разлога, а то је да се добро забавите. Зато нећу да чујем да нешто бринете, већ хоћу да вас видим како уживате са мном, да се лепо забавите, и ништа даље“, поручила је Иги Азалеја публици.

Њени фанови из целог света, јер је било веома много странаца, пратили су два узастопна наступа провокативних музичарки који на различитим странама света стварају релативно сличну музику у неким сегментима.

Мултиталентована реперка у протеклој деценији се пробила као једно од најважнијих имена глобално најпопуларнијег музичког правца, који се укомпоновао и са хип хоп жанром.

Уследили су хитови „Sally Walker“, „Spend It“, „Team“, а Азалеја је имала и четири атрактивне плесачице које су направиле визуелни шоу.

Све време је Азалеја инсистирала на провокативном наступу, тако да је извела „тверковање“ да измами уздахе мушке публике, а та сексуална конотација је нон стоп била у првом плану.

Иза ове музичке сензације и атракције на друштвеним мрежама стоји више од 35 милиона људи, а међу њима су и највећа музичка имена са којима је сарађивала попут Бритни Спирс, Џенифер Лопез и Ариане Гранде.

Право Иги Азалеје је Аметист Амелиа Кели и она има за собом музичку каријеру од тек 10 година, а уметничко име Иги Азалеја је узела да би се бавила музиком, због чега се преселила у САД из родне Аустралије већ са 16 година.

Током концерта синоћ на великом видео биму су се смењивале њене слике и видео радови, а она је приредила врхунски плесачко-музички шоу како се ради иначе у Холивуду и музичкој индустрији са оне стране океана.

Сет листа је била испуњена песмама које публика жели да чује и прати, тако да су девојке, девојчице и момци у маси знали готово све речи тих хитова.

У јуну 2014. њени синглови „Fancy“ и „Problems“ дошли су до прва два места Billboardovih Hot 100, чиме је изједначила рекорд који су држали легендарни The Beatles, на шта је духовито одговорила: „Радије бих била The Rolling Stones“.

Њене песме и музички спотови “Pushy” анд “Two Times” на YоуТубе платформи достигли су вртоглаву гледаност.

Азалеја је на концерту направила пресек каријере кроз своје албуме „Ignorant Art“ (2011), „The New Clasic“ (2014), „In My Defense“ (2019) и новији – „The End of an Era“ (2021) и на Exitu је отпевала чак 20 нумера кроз скоро 80 минута динамичне свирке.

Низала је нумере „Black Widow“, „Imposible Is Nothing“, „Started“, „Goddesh“, „Peach Body“, „Kream“, а висока продукција свих Exit концерата подразумева више видео бимова који директно снимају дешавања на Main Stageu и на тај начин публика из удаљених редова своју миљеницу могла је гледати на гигантском платну.

Извођење сваке песме, реп хип хоп музичарка је морала да представи кроз „тверковање“, које је демонстрирала у групи са својим девојкама на позорници и уз то је често убацивала помало вулгарне тренутке еротитске природе, чиме је оставила незабораван утисак скандал мајстора и тиме привукла пажњу публике оба пола.

Публика је уживала уз велики број песама „Is That Right“, „Sex on the Beach“, „Just Wanna“, „Don’t Need Y’all“, „Woke Up (Diamonds)“.

Популарна реперка се одважила да у свом маниру и аранжману обради нумере колегиница са којима је сарађивала: „Booty“ (оригинал хит од Џенифер Лопез), „Проблем“ (римејк песме Ariane Grande) и „Pretty Girls“ према Бритни Спирс.

Пред крај концерта Азалеја је извела и обраду „No Mediocre“ од репера T. I, као и велике хитове !Nights Like This“ и посебно – „Fancy“.

И даље је свака песма била пропраћена веома врелим провокативним сценама и тиме је Азалеја обележила прво вече Exit фестивала на Main Stage позорници.