in

Инђија: Подршка женском предузетништву у области туризма

Општина Инђија као пример успешне туристичке дестинације развила је женско предузетништво на завидан ниво, што је још значајније кад знамо да је последњих година 50 одсто жена више у туризму и да су оне носиоци делатности у свим срединама, истакла је Марија Лабовић, диркеторка ТОС на данашњој радионици за жене предузетнице у туризму.

Како у Србији, тако и у Инђији жене су носиоци развоја туризма, и то углавном у руралним подручјима која су у време пандемије корона вируса забележила велику посећеност, каже Маја Поповић, предузетница из Инђије.

Активности предузетница на туристичким дестинацијама су веома развијене, што је изузетан допринос туристичком промету, истакао је Милан Ћулић, из Центра за истраживање студија туризма.

Сарадња са инђијском општином, као и Туристичком организацијом дала је одличне резултате и биће настављена новим пројектима, истакла је Виолета Јовановић, извршна директорка НАЛЕД-а.

Ова радионица је круна великог рада у области туризма, а циљ нам је да спојимо све сегменте кроз непосредну сарадњу и женама пружимо адекватну подршку, рекао је Милан Богојевић, директор ТОИ.

Нови садржаји, нове идеје и пројекти биће реализовани у Инђији током ове године, а покретачи свега биће углавном жене, носиоци развоја туристичке привреде, закључио је Богојевић.