in

Izložba “Fly/corridors“ Sibile Petenji i Karoline Mudrinski u Kreativnom distriktu (AUDIO)

Izložba “Fly/corridors“ Sibile Petenji i Karoline Mudrinski u Kreativnom distriktu (AUDIO)

NOVI SAD –

Kratka – po trajanju i formatu – duga tek jedan koridor, izložba „Flaj/koridors“ (“Fly/corridors“) Sibile Petenji i Karoline Mudrinski, u Galeriji „Fabrika“ u Kreativnom distriktu u Novom Sadu tematizuje iskustva umetničkih istraživanja organskih, prirodnih oblika i matematičkih modela.

sibila, petenji, guzva

Karolina Mudrinski i Sibila Petenji su vizuelne umetnice, obe profesorke na Visokoj tehničkoj školi u Novom Sadu i autorke izložbe u galeriji Studentskog kulturnog centra „Fabrika“. Izložba se bavi kosmološkim problemima, matematičkim modelima i teorijom haosa u dijalogu dveju umetnica. Umetnice iskušavaju našu percepciju, prezentovanjem površina, prostora i fotografija. Ali i etiku, jer su modeli na njihovim fotografijama – štenad bačena u prazan prostor, sasvim bezbedno, onako kako to rade ljubitelji i vlasnici pasa, napominju autorke.

Karolina Mudrinski geometrizovala je neveliki prostor galerije, a Sibila Petenji svojim fotografijama učestvuje u istraživanju prostornih zakonitosti. Izložba je do sutra otvorena u galeriji „Fabrika“ SKCNS.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /