in

Izložba “Mali svet u Velikoj Kikindi” u Galeriji kikindskog Kulturnog centra

Fotografi su “Kuću sova” u Kikindi posetili tokom leta i napravili 70 dela, koja su izložena u Galeriji kikindskog Kulturnog centra. “Mali svet u Velikoj Kikindi” obiluje kako širokom slikom, tako i detaljima, koji su bili inspirativni za šestoro fotografa.

“Jednostavno i sam naziv izložbe, koji smo na kraju izabrali “Mali svet u Velikoj Kikindi” je zaista poseban. Ljudi koji izađu iz Kikinde, koji odu negde sastrane, shvate koliko je svet mali, a Kikinda je za nas velika i u njoj može dosta stvari da se vidi, pogotovo onih za koje ni Kikinđani nisu znali”, objasnio je autor izložbe Čedomir Vujanić.

“Prvi utisak je, pošto volim enterijer, volim i modu i cela kuća kako je odrađena je spoj modernog i tradicionalnog. To je na mene ostavilo najveći utisak”, nadovezala se fotografkinja iz Kikinde Jelena Veselinov.

“Kuća sova” od 2016. godine u vlasništvu je Dragane Aleksić Piterson, Kikinđanke koja već dugo živi u Londonu. Želja joj je da se kroz izložbu kuća približi budućim posetiocima:

izlozba, ki, 201022, foto, aleksandar, kurbalija

“Mi radimo sa humanitarnim organizacijama, sa Društvom za zaštitu ptica Srbije, sa Ekološkim savezom Srbije. Pomažem decu kojoj treba pomoć, imamo goste iz raznih krajeva sveta. Ja bih želela da otvorim baštu malo više, čisto da promovišem biodiverzitet”, objasnila je Dragana Aleksić Piterson.

“Kuća sova” je pre nekoliko godina dobila arhitektonsko priznanje “Čuvari prošlosti”. Cilj izložbe je da utiče na građane, posebno mlade, da izaberu takav način stanovanja i, naravno, uživanja.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /