in

Јапанске власти трагају за делфином који је уједао људе

ТОКИО –

Јапанске власти покушавају да уђу у траг делфину осумњиченом за најмање шест напада на људе овог лета.

Пре два дана је пријављено да је делфин угризао још двојицу пливача за руку, што је, како се верује, последњи у низу напада на једној јапанској плажи.Према писању локалних медија, човек је пребачен у болницу пошто га је напао морски сисар.

Јапански званичници верују да је у питању исти делфин који је више пута нападао људе овог лета, преноси BBC.

За делфине се обично мисли да нису агресивни према људима, али заправо њихово непријатељство према пливачима и није толико ретко.

Локални медији пренели су да је једног мушкарца угризао за обе руке током преподнева, а потом је касније тог истог дана напао још једног човека, повредивши му прсте леве руке.

Оба инцидента су се догодила на плажи Кошино, популарној дестинацији за пливаче у близини града Фукуија на западу Јапана.

Званичници су сада поставили ултразвучне предајнике дуж плаже у нади да ће њени високофреквентни звукови одвратити делфине. Пливачи су упозорени и саветовано им је да покушају да их избегавају у води.

За сада није јасно која је врста делфина нападала људе. Према писању локалних медија, делфини у овој области навикли су на интеракцију са људима и долазе и у плиће воде.

Напади делфина јесу ретки, али нису и немогући.