in

Javni tužilac Austrije se uključio u potragu za Dankom, sumnja se na otmicu

Javni tužilac Austrije se uključio u potragu za Dankom, sumnja se na otmicu

Kako se navodi u saopštenju policije nalog je izdat jer se sumnja na otmicu deteta i istovremeno pozivaju se svi koji poznaju žene ili znaju gde se one nalaze da se hitno jave policiji.

Austrijska policija saopštila je ranije danas da porodica nestale Danke Ilić pretpostavlja da se na video-snimku koji je nastao na tramvajskoj stanici u Beču nalazi dvogodišnja devojčica.

“Nakon što su rođaci nestale devojčice pogledali snimke, pretpostavili su da je vrlo verovatno da je reč o devojčici iz Srbije”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je video-snimak austrijskim vlastima prosledio muškarac koji je na tramvajskoj stanici “Šotenring” naišao na malo dete u pratnji dve odrasle žene i uočio sličnost između njega i dvogodišnje Danke Ilić.

“Srpske vlasti su potom kontaktirale policiju u Austriji, a istragu o sumnji na otmicu deteta preuzela je bečka državna kriminalistička policija”, piše u saopštenju.

Danka Ilić nestala je 26. marta kod Banjskog Polja u Boru otkad traje potraga za njom.

Za njom je raspisana i Interpolova poternica, a zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem “Pronađi me”.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /