in

Javni tužilac saslušao tri od deset osoba osumnjičenih za krađu ordenja iz SIV-a

Javni tužilac saslušao tri od deset osoba osumnjičenih za krađu ordenja iz SIV-a

Takođe, na predlog javnog tužioca, a po naredbi suda, policijski službenici su na više od 10 lokacija na teritoriji Beograda izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koriste okrivljeni, saopšteno je iz Trećeg OJT.

Tom prilikom je u prostorijama okrivljenih S.H. i J.M. pronađena velika količina ordenja koji će biti predmet dalje istrage, kao i kod A.T.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su izvršili krivično delo u vremenskom periodu od 2009. godine do 2018. godine, nakon čega je javni tužilac 2019. godine prekinuo zastarelost krivičnog gonjenja preduzimajući dokaznu radnju, zbog koje činjenice je omogućeno zakonito preduzimanje daljih dokaznih radnji od strane javnog tužioca, dok apsolutna zastarelost za ovo krivičnog delo nastupa 2029. godine.

U saopštenju se navodi da imajući u vidu da su osumnjičeni S.H. i S.B. trenutno nedostupni državnim organima, da S.H. na teritoriji Srbije nema prijavljeno prebivalište niti boravište, pa da tako postoje okolnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi uticati na svedoke i saizvršioce, Treće tužilaštvo je Trećem sudu podnelo predlog da se za S.H. i S.B. raspišu poternice i odredi pritvor.

“Treće tužilaštvo nastavlja rad na daljem utvrđivanju identiteta svih učesnika i otkrivanju okolnosti krađe velike količine ordenja”, navodi se u saopštenju.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /