in

JGSP: Privremena izmena trasa linija 1, 6, 8, 11A, 11B i 13 za vreme trajanja Novosadskog polumaratona

JGSP: Privremena izmena trasa linija 1, 6, 8, 11A, 11B i 13 za vreme trajanja Novosadskog polumaratona

NOVI SAD –

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve, zbog održavanja Međunarodnog atletskog Novosadskog polumaratona 24. marta od 9.15 do 14 časova određuje se privremena izmena trase autobuskih linija broj 1, 6, 8, 11A, 11B i 13, saopštilo je novosadsko Javno gradsko saobraćajno preduzeće.

LINIJE 1 i 8

Privremena zabrana odvijanja saobraćaja

Zbog održavanja 31. Međunarodnog atletskog Novosadskog polumaratona određuje se privremena zabrana odvijanja saobraćaja, počev od Trga slobode, i dalje ulicama: Zmaj Jovinom, Dunavskom, Beogradskim kejom, Kejom Žrtava racije, Bulevarom cara Lazara (od Keja Žrtava racije do Ulice Dr. Sime Miloševića), Dr Sime Miloševića, Jirečekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana i Dr Zorana Đinđića.

Privremena izmena režima saobraćaja važi dana 24. marta 2024. godine u periodu od 9.15 do 14 časova.

Vozila neće saobraćati do okretnice na Štrandu, već će se okretanje obavljati na Limanu desnim skretanjem iz Fruškogorske ulice u Ulicu Narodnog fronta, zatim će skretati desno na Bulevar oslobođenja, desno na Bulevar cara Lazara do Stražilovske ulice i dalje će nastavljati redovnom trasom.

Vreme do sledećeg polaska autobusi će izdržavati na stajalištu Narodni front/ Fruškogorska.

LINIJA 6

Vozila će saobraćati skraćenom trasom do terminala u Šafarikovoj ulici, gde će biti i polazno stajalište za smer ka Adicama. Polasci sa navedenog terminala obavljaće se sa kašnjenjem od 10 minuta u odnosu na vreme polaska sa Podbare.

LINIJA 11A

Vozila će saobraćati izmenjenom trasom od raskrsnice ulica Stražilovska i Maksima Gorkog, zatim će saobraćati pravo Stražilovskom ulicom, Ulicom Žarka Zrenjanina, skretati levo na Bulevar Mihajla Pupina, nastavljati ulicama Uspenskom, Jovana Subotića, Temerinskom i nakon skretanja levo u Ulicu Jovana Cvijića uključivaće se na redovnu trasu.

LINIJA 11B

Vozila će saobraćati izmenjenom trasom od raskrsnice ulica Jovana Cvijića i Temerinske, skretati desno pa nastavljati pravo Ulicom Jovana Subotića, Uspenskom, Bulevarom Mihajla Pupina, gde će skretati desno u Ulicu Žarka Zrenjanina, nastavljati pravo Stražilovskom do raskrsnice ulica Stražilovska i Maksima Gorkog i dalje pravo redovnom trasom.

LINIJA 13

Okretanje će biti obavljano na Limanu, desnim skretanjem vozila sa Bulevara cara Lazara u Fruškogorsku ulicu, zatim će skretati desno u Ulicu Narodnog fronta, desno na Bulevar oslobođenja, levo na Bulevar cara Lazara i dalje će nastavljati redovnom trasom.

Vreme do sledećeg polaska autobusi će izdržavati na stajalištu Narodni front/Fruškogorska.

Na izmenjenom delu trasa koristiće se postojeća stajališta drugih linija.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /