in

Јовановићева и Пижурица понос Сомбора и Суботице

Драгана Јовановић из БК Сомбор и Марко Пижурица из БК Спартак, вратили су се са бронзаним медаљама са шампионата Старог континента.

У Сомбору градоначелник Антонио Ратковић и већница за спорт и омладину Антониа Нађ Косановић направили су пријем за Драгану и њеног тренера Стојана Кнежевића.

„Још једном хвала граду и Боксерском савезу Србије на подршци. Ми ћемо се потрудити да у будућности бележимо још боље резултате. Иза нас је сјајан почетак године, недавно је Омер Аметовић донео бронзу са Европског првенства за младе сениоре, а прошле недеље Драгана је исту медаљу узела у Софији. Између две медаље наш члан Јован Николић био је сјајан на традиционалном турниру Београдски победник и проглашен је за најбољег“, истакао је Кнежевић.

У Суботици је Пижурици данас лично честитао градоначелник Стеван Бакић, који је поручио да су спортисти најбољи амбасадори својих градова и земље, а да ће Град учинити све да створи што боље услове за рад талентованих спортиста.

„Ово је прва медаља у омладинској селекцији Боксерског клуба Спартак, који има дугу и богату традицију. Марко је кренуо путем наших боксерских легенди Павла Шовљанског и Драгана Вујковића“, истакао је градоначелник Бакић.

Уз Марка су били и његов тренер Томислав Антељ и председник клуба Мирко Антељ.

На оба пријема је присуствовао и спортски директор Боксерског савеза Србије Мане Марчета, који се челним људима ова два српска града захвалио на подршци.