in

Кадиров: Савезничке снаге већ у центру Лисичанска; Кијев: Град под гранатама, али нисмо опкољени

“Лисичанск је наш! Савезничке јединице су већ у центру града!”, написао је Кадиров на свом Телеграму, пренеле су руске агенције.

Кадиров је рекао да је у току чишћење града од украјинских јединица, као и од минско-експлозивних направа, преноси Интерфакс.

Раније данас Кадиров и представник Народне милиције самопроглашене Луганске Народне Републике Андреј Марочко изјавили су да је Лисичанск потпуно опкољен и да су блокиране украјинске јединице које се налазе у њему.

Марочко: Снаге УКР у Лисичанску изгубиле борбену способност

Представник Народне милиције самопроглашене Луганске народне републике (ЛНР) Андреј Марочко изјавио је данас да су украјинске снаге у Лисичанску, граду на истоку Украјине, изгубиле борбену способност и контролу.

Марочко је за РИА Новости рекао да у Лисичанску и даље постоје лоаклни центри отпора украјинских снага, али да су они безначајни.

Агенција наводи да са изузетком Лисичанска, на територији Луганске области готово да нема припадника Оружаних снага Украјине.

Кијев: Лисичанск под гранатама, али нисмо опкољени

Украјинске власти су саопштиле да њихове снаге трпе интензивно руско гранатирање у граду Лисичанску, али поричу тврдње да су опкољени.

“Једва успевамо да угасимо велике пожаре у Лисичанску”, изјавио је гувернер Луганске области Серхиј Хајдај, преноси ББЦ.

Лисичанск је последњи град који држе Украјинци у Луганској области, делу региона Донбас, а Русија је прошлог месеца заузела оближњи град Северодоњецк.