in

Kamioni na Batrovcima i Bogojevu čekaju 10 sati

Kamioni na Batrovcima i Bogojevu čekaju 10 sati

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 17:15, kamioni na prelazima Gradina, Horgoš i Bezdan, takođe na izlazu, čekaju šest sati.

Na prelazima Šid i Sremska Rača, teretnjaci čekaju četiri, a na Kelebiji tri sata.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja ni za jednu kategoriju vozila.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od Javnog preduzeća “Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Najopterećeniji putni pravci prohodni i bez snega

Najopterećeniji putni pravci prvog prioriteta održavanja, državni putevi drugog prioriteta, kao i putni pravci trećeg prioriteta održavanja prohodni su i na njima nema snega.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, saopštilo je JP “Putevi Srbije” na osnovu izveštaj Štaba zimske službe.

Na pojedinim putnim pravcima ima odrona. Na području Zaječara učestali su sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima.

Najviše ih ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala), gde se savetuje oprezna vožnja i poštovanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi su na sledećim putnim pravcima: II A-210 Jošanička Banja – Kopaonik, II A-210 Kopaonik – Rudnica, II A-211 Kopaonik – Jaram.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na putnim objektima preko reka.

JP “Putevi Srbije” savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /