in

Кикинда: Изложба радова корисника центра за социјалну заштиту

Радове су стварали самостално или заједнички, а све у бојама пролећа, које је за многе омиљено годишње доба. Корисници кикиндског Центра за пружање услуга социјалне заштите поносни су на своја дела, будући да су се у неким ликовних техникама први пут опробали.

„Ово смо радили са гужваним, тј. креп папирима, радили смо и батике од чаршафа. Прво смо цртали, па смо користили восак и водене боје и видите како је лепо испало“, прича корисник Центра Зоран Савичић.

Изложба „Боје нас инспиришу“ отворена је у Галерији кикиндског Културног центра. Аутори кажу да им рад није тешко пао, јер увек имају вољу и жељу за стварањем.

„Са пуно труда и љубави. У било шта што радиш, мораш уложити много труда и пуно љубави и онда све испадне тако лепо. Ми смо презадовољни нашим радовима“, поносно истиче корисница Центра Светлана Калинов.

фотка, за, прилог, излозба, ки, 2

Ликовна дела стварали су свакодневно, током рада у дневном боравку. Ипак, одлучили су да је почетак пролећа и празнични период право време да их прикажу Кикинђанима:

„Некако је пролеће моменат када се сви будимо, када гледамо све оне боје, шаренило и цветно стање око нас, па нас је то инспирисало да прикупимо све оне радове које смо током протекле године стварали и да покажемо данас нашим грађанима шта ми то радимо и шта ми то можемо“, каже Слађана Косаренко Станаћев, координаторка дневног боравка у Центру.

фотка, за, прилог, излозба, ки 3

Кроз радове су исказани креативност и умеће корисника. Мотиви су разнолики, од цвећа до портрета познатих личности. На тај начин корисници Центра још једном су показали да су равноправни део друштва.