in

Кикиндска промоција романа „Љубавна песма“

КИКИНДА –

Стицајем околности и ћудима времена у којем живимо, кикиндска промоција романа „Љубавна песма“ Срђана Срдића стигла је тек на крају циклуса представљања те књиге широј читалачкој публици. Случајно или не, тек дружење писца са публиком у кикиндској библиотеци „Јован Поповић“, у родном граду, месту где живи и ради, имало је посебну драж и за самог писца, и за читаоце.

Седма књига Срђана Срдића, роман „Љубавна песма“, објављен је крајем 2020. године у издању „Партизанске књиге“, и већ иза себе има изузетну реакцију књижевне критике и публике, као и номинације за више књижевних нагарада. Један од свакако најзначајнијих савремених српских писаца направио је занимљив тематски искорак, показујући да у свом креативном трагању уме да изненади. Јер, у роману „Љубавна песма“, Срдић се бави природом љубави, али на веома оригиналан начин.

Прича о немогућности љубави, која јесте трагична, лако може да склизне у патетику. Својом опорошћу, иронијом, језиц̌ком разиграношћу, Срђан Срдић вешто избегава ту замку.

књига, 2, , , фото, бела, терно

Ако волите насвакидашњу литературу, Љубавна песма ће вам пружити квалитетно и узбудљиво задовољство – једна је од препорука романа „Љубавна песма“. Зашто, тешко је одговорити, а интерпретације су незахвалне. Уосталом – постоји време за љубавне пеме.