in

Kisić i Đurić o poboljšanju demografske slike

Kisić je podsetila da je Novi Sad jedna od 68 lokalnih samouprava koje su dobile sredstva na konkursu Ministarsrva za brigu o porodici i demografiju za sprovođenje lokalnih pronatalitetnih projekata i mera, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kako je navela, zajednički cilj je da se više dece rađa i da deca uživaju u detinjstvu, u igri i druženju i zato sa nestrpljenjem čekamo nova igrališta za decu u ovom gradu.

Ministarka je podsetila da je prošle godine u saradnji sa 52 lokalne samouprave izgrađeno 19 dečijih igrališta, rekonstruisano 15 vrtića i sedam školskih odeljenja, obezbeđeni su besplatni udžbenici i prevoz do škole, opremljena ginekološka odeljenja i odeljenja za potpomognutu oplodnju, organizovane škole roditeljstva, pružena podrška mladima za život i ostanak na selu.

“Razgovarali smo o merama pronatalitetne populacione politike Grada Novog Sada i socijalno odgovornoj politici koju vodimo, o saradnji sa resornim ministarstvom i realizaciji zajedničkih projekata koji nas očekuju u narednom periodu”, rekao je Đurić i zahvalio Ministarstvu i ministarki Kisić na podršci Novom Sadu.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /