in

Конашенков: Убијено око 500 припадника украјинске војске

Конашенков је рекао и да је „елиминисано више од 60 припадника неонацистичког одреда ‘Донбас’, у области насеља Рубци у Доњецкој Народној Републици“, пренео је Тас с.

„Авиони оперативно-тактичке и армијске авијације погодили су 87 украјинских војних објеката међу њима 79 где је било концентрисано људство и војна опрема непријатеља.Такође је елиминисано око 500 непријатељских припадника, 59 оклопних возила, артиљеријских оружја и аутомобила“, саопштио је руски војни званичник.

Конашенков је рекао и да су у областима Весјоло и Пришиб уништена два лансера противваздушних ракетних система „Бук М1“ и „Оса АКМ“, као и два складишта муниције у рејонима насеља Новоселовка и Славјанск.

Он је навео да су руски ПВО системи током протекле ноћи оборили 13 украјинских дронова у областима насеља Нови Мир, Очеретино Мирно, Доњецк, Новољубовка, Балаклеја и Казачја Лопан.

Саопштено је да је противваздушни ракетни систем „Бук-М1“ оборио две украјинске ракете „Точка У“ изнад насеља Токмак у Запорошкој области и Сватово у Харковској области, као и да су руске ракетне и артиљеријске трупе извршиле 1.299 борбених задатака у протекла 24 сата у Украјини, наводи ТАС С.