in

Конашенков: Заузет стратешки важан град Кремена у Донбасу

МОСКВА –

Руске трупе и снаге Народне милиције самопроглашене Луганске Народне Републике (ЛНР), преузеле су пуну контролу над градом Кремена, јаком упоришту украјинске војске, уз „успешно уништавање урбане инфраструктуре и стамбених зграда“, саопштио је данас портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков.

Према његовим речима, ракетне снаге и артиљерија Русије извеле су у последња 24 сата нападе на 1.001 украјински војни циљ, међу којима су 58 командних места, 162 ватрена положаја украјинске артиљерије, као и 771 упориште украјинских војника и војне технике, преноси ТАСС.

Саопштено је и да је руска оперативно-тактичка и војна авијација током ноћи погодила 20 подручја у којима су концентрисани људство и војна техника украјинских трупа, а напади су изведени у областима око насеља Шнурки, Новониколајевка и Александровка.

Конашенков је додао да је руска противваздушна одбрана у протекла 24 сата уништила 13 украјинских беспилотних летелица и оборила једну ракету „Точка-У“, као и да је од почетка „руске специјалне операције уништено више од 500 украјинских дронова“, наводи ТАСС.