in

Коњичке галопске трке у Сремској Митровици

СРЕМСКА МИТРОВИЦА –

Хиподром у Сремској Митровици и ове године био је домаћин традиционалних Коњичких галопских трка. Посетиоци и љубитељи оваквих врста манифестација могли су да уживају у пет коњичких трка, али и пратећем програму који су чинили ревија шешира- фасцинатора и матурских хаљина познатих креаторки, а утисак дана однела је победа десетогодишњег коња, Торино хила, који се тридесет и другом титулом уписао у апсолутне шампионе Србије.

Љубитељи коњичких спортова били су у прилици да проведу садржајан дан на Хиподрому у Сремској Митровици, где је одржан Срем Куп – традиционалне Коњичке галопске трке.

Да су Сремци велики љубитељи коња и оваквих манифестација показао је и велики број посетилаца који су присуствовали целодневној манифестацији.

За многобројне посетиоце припремљени су и пратећи програми – модна ревија матурских хаљина и шешира. Сремскомитровачке средњошколке су прошетале хаљине београдске креаторке Наде Јеремић, као и фасцинаторе и шешире митровчанке Снежане Ковачевић, а организатори овог догађаја одлучили су да такве садржаје учине традицијом , јер сматрају да су висока мода и коњики спорт одувек ишли руку под руку. После ревије један шешир и једна хаљина у виду поклона пронашли су своје нове власнице.

коњицке, трке, хаљине, сесири

Да је коњички спорт леп али и непредвидљив показало се већ у првој од укупно пет трка, када је џокеј изгубио контролу над коњем и са њега пао. Хитна помоћ га је одвезла у Општу болницу у Сремској Митровици, и како нам је потврђено из болнице, он је у добром општем стању. У другој трци Сремски куп донео је новог апсолутног шампиона, коња Торино Хила, који је 32. титулом ушао у историју коњичког спорта.

Галопске трке организовао је Коњички клуб „Срем“, хотел „Срем“ и Град Сремска Митровица уз подршку спонзора. Како се дало приметити овогодишње галопске трке биле су посвећене дамама.

пехари, коњицке, трке

Пет галопских трка носило је имена спонзора овогодишњег Купа, а судило је четири судије, од којих су тројица посматрали трку док је један јахаче чекао на циљу.