in

Konkurs za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za šume Vojvodine

Konkurs za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za šume Vojvodine

NOVI SAD –

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo objavio je konkurs za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za šume Vojvodine za 2024, a dodeljuje se 172 miliona dinara. Cilj konkursa je povećanje šumovitosti Vojvodine, poboljšanje stanja šuma, unapređivanje otvorenosti šuma izgradnjom šumskih puteva i mostova na njima, kao i unapređivanje rasadničke proizvodnje i unapređivanje stanja u oblasti zaštite šuma od požara.

Sredstava se dodeljuju za radove na pošumljavanju, odnosno podizanju novih šuma, melioraciji degradiranih šuma, izgradnji i rekonstrukciji šumskih puteva, gradnji mostova na šumskim putevima, kao i za nabavku opreme za unapređivanje proizvodnje šumskog sadnog materijala i zaštitu šuma.

Za pošumljavanje, odnosno podizanje novih šuma, kao i za unapređivanje otvorenosti šuma izgradnjom i rekonstrukcijom šumskih puteva, i za unapređivanje rasadničke proizvodnje opredeljeno je ukupno do po 20 miliona dinara.

Za melioraciju degradiranih šuma predviđeno je do 85 miliona dinara po maksimalnoj jediničnoj ceni do 150.000 dinara po hektaru,dok je za gradnju mosta na trasi šumskog puta predviđeno do pet miliona dinara, a za nabavku opreme za zaštitu šuma od požara do 22 miliona dinara.

Rok za podnošenje prijava za pošumljavanje i melioraciju degradiranih šuma je 15. oktobar 2024, a za unapređivanje otvorenosti šuma izgradnjom i rekonstrukcijom šumskih puteva, gradnju mosta na trasi šumskog puta, unapređivanje rasadničke proizvodnje kao i za nabavka opreme za zaštitu šuma od požara otvoren je do 31. maja.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /