in

Кошаркашки „Play off“ Србије за кадеткиње, један представник из Војводине

Главни фаворит је екипа Црвене звезде, која је уједно и домаћин турнира. Црвено-беле су лигашки део сезоне завршиле без грешке пошто су забележиле максималан учинак од 22 победе. У други круг фаворита улазе Арт Баскет, Радивој Кораћ и Војводина.

Кошаркашице Војводине су забележиле 17 победа и 5 пораза те су лигашки део завршиле на 4. месту. Највећи терет у тиму Ненада Срдића ове сезоне изнеле су играчице Лана Марић, Милица Селаковић, Бојана Живковић, Ивана Мајсторовић, Теодора Славнић, Милица Николић, Кристина Марјановић, Јелена Грујић али и остале девојке у широком ростеру. Новосадску екипу у четвртфиналу очекује београдска екипа Рас.

„Покушаћемо да пружимо најбољу игру коју можемо. Спремали смо се добро. Ова екипа је у процесу три године рада. Можемо да парирамо свим екипама и са шутем, али и са унутрашњом игром. Костур тима чине девојчице 2005. и 2006. годиште, а имамо и четири играчице и 2008. годиште које својим квалитетом представљају леп потенцијал“, истакао је тренер Војводине Ненад Срдић.

„Пред нама су три изузетно напорна дана и доста добрих седам екипа. Борићемо се и играти срчано до краја. Верујем у свој тим и знам да ћемо дати све од себе“, изјавила је пред турнир талентована играчица Војводине Милица Селаковић.

Сви парови четвртифиналних мечева који се играју у четвртак у хали „Basket City“ у Београду:

11:30 Црвена звезда МТС (Београд) – СПД Раднички (Крагујевац)

13:45 Војводина 021 (Нови Сад) – Рас (Београд)

16:00 Арт Баскет (Београд) – Ча Баскет (Чачак)

18:15 Радивој Кораћ (Београд) – Краљево.