in

Kosovska policija od sutra novčano kažnjava za tablice

Kosovska policija od sutra novčano kažnjava za tablice

Keljani je za prištinski Reporteri rekao da je kosovska policija kontinuirano pratila sva dešavanja i sa operativnog aspketa vršila stručne procene u skladu sa kojima je preduzela, kako tvrdi, “neophodne, razumne i zakonite mere za sprovođenje zakona i odluka” Prištine.

On je podsetio da je odlukom o registarskim tablicama predviđeno da se do 21. novembra izriče mera opomene građanima koji imaju srpske registarske oznake, a da je kosovska policija saopštila da će od 22. novembra početi da izričce novčane kazne.

Kako je ranije najavljeno, kazne od 150 evra će biti izricane vozačima koji nisu preregistrovali vozila na RKS tablice.

Vlada u Prištini počela je da 1. novembra da sprovodi plan u fazama o preregistraciji vozila, koji je podrazumevao da se prvobitno izriču opomene vozačima koji nisu preregistrovali vozila na RKS tablice.

Prema tom planu, prvobitno je trebalo da se izriču novčane kazne od 21. novembra, ali je ta odluka odložena za jedan dan.

U međuvremenu, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žožep Borelj danas je imao provobitno odvojene, a potom zajedničke, razgovore sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučića i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem u Briselu.

Vučić je nakon sastanka, koji su trajali duže od sedam sati, rekao da nije postignut apsolutno nikakav dogovor.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /