in

Kosovska policija šalje SMS poruke Srbima za preregistraciju automobila, Kurti: eće biti dodatnog roka

Taj portal navodi da mu je više čitalaca poslalo identične snimke poruka, u kojima se pozivaju da do 31.10.2022. izvrše preregistraciju vozila.

“Registrujte svoje vozila na RKS, uz finansijske i proceduralne pogodnosti do 31.10.2022. Bilo gde nezavisno od vašeg boravišta”, navedeno je u poruci potpisanoj od strane ministarstva unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija.

Prema podacima kosovske policije, do sada je preregistrovano 15 od oko 9.000 vozila koja imaju tablice sa oznakama gradova na KiM koje izdaje MUP Srbije, navodi Kosovo onlajn.

Priština je kao rok za preregistraciju vozila sa srpskih na RKS tablice odredila 31. oktobar.

Kurti: Poslednji datum 31. oktobar

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, rekao je danas da odluka o registarskim tablicama neće biti odložena, prenosi Reporteri

Kurti je pozvao sve građane srpske nacionalnosti sa severa Kosova i Metohije da iskoriste period do 1. novembra za preregistraciju svojih vozila na RKS tablice, jer dodatnog roka neće biti.

“Ovu odluku smo već jednom odložili za mesec dana i umesto 1. oktobra sada je 1. novembar, pa je poslednji datum 31. oktobar, kada svi građani Kosova, koji imaju vozila sa registarskim tablicama gradova na Kosovu, imaju priliku da ih preregistruju”, rekao je Kurti.

Priština je kao krajnji rok za preregistraciju vozila sa srpskih na RKS tablice odredila 31. oktobar.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /