in

Кућица за књиге у новосадском Лиманском парку

У Лиманском парку од данас приметићете малену симпатичну жуту кућицу на чијим полицама има разних књига, те уколико вам се нека свиди слободно је можете узети, а након читања и вратити. Са друге стране, ако поседујете неку књигу коју бисте поделили са другима можете је оставити у кућици и она ће засигурно врло брзо пронаћи свог обожаваоца.

„Ми смо у оквиру програма „Летња разбибрига“ са децом, наравно уз подршку Градске управе за културу, смо изучавали старе занате на радионицама, па смо изучавали и столарски занат и ту смо кренули да правимо кућицу и да је осликавамо, да бисмо почетком ове године дошли на идеју да је и адаптирамо у кућицу за књиге, да испратимо светске трендове у већим градовима“, рекла је Јована Ненадов Бекић, Новосадски хуманитарно-истраживачки центра.

„Ја сам донео у наш лепи Лимански парк једну малу књигу, гледао сам да не буде великог формата. Ево је, а донећу ја још књига од мојих колега“, рекао је Пера Зубац, песник.

Посетиоци прве кућица са књигама у Новом Саду одушевљени су идејом.

У Хуманитарно-истраживачком центру додају да се надају да ће тренд постављања кућица за књиге заживети и у другим деловима града.