in

Лекарски прегледи за ученике средњих школа и факултета у Дому здравља “Нови Сад” (АУДИО)

Са собом понети извештај о здравственом стању од изабраног педијатра, односно, сву медицинску документацију коју дете поседује, документ са сликом (ђачка књижица, лична карта, пасош) и заштитну маску.

Због очекиваних гужви од 04.07.2022. године прегледи ће се заказивати. Треба доћи лично на инфо пулт објекта на Лиману од 07:00 до 13,30 часова, ради добијања термина прегледа.

По налогу Министарства просвете, науке и технолошког развоја, лекарска уверења за средње школе се шаљу електронским путем. Лекарска уверења се наплаћују према ценовнику Дома здравља “Нови Сад” који је истакнут на огласној табли, а цена зависи од смера који се уписује.

Већина будућих средњошколаца за упис у жељену школу мора да уради лекарски преглед ради утврђивања способности за даље школовање. Према правилнику, лекарска уверења нису неопходна за сва занимања.

Начелница Службе задравствене заштите радника докторка Олесја Недић каже да још увек нема гужве, док је заказивање почело у Дому здравља на Лиману у периоду од седам до пола два поподне.

Гужве за лекарске прегледе очекују се половином месеца када ће бити објављени коначни резултати расподеле по школама и образовним профилима.

Докторка Недић каже да тада буде и по хиљаду ђака прегледано дневно. Додаје да после прегледа ученици не морају да доносе уверење у школу.

Лекарска уверења нису потребна за упис у гимназије, а начелница Недић истиче да су цене као и прошле године.

Прегледи се раде у Служби здравствене заштите радника у амбуланти на Лиману, на Булевару цара Лазара 77 на другом спрату.