in

Летњи дечији камп у Кикинди – екологија централна тема

Летњи дечији камп, који организује кикиндски Центар за стручно усавршавање, окупио је преко 20 девојчица и дечака, узраста од 8 до 12 година.

“Први пут сам на кампу и јако сам задовољан како је организован, дружимо се и учимо”, каже десетогодишњи Ђорђе, полазник кампа.

Поред рекреативног пливања, полазници кампа друже се у оквиру више едукативних радионица, а централна тема овогодишњег кампа је – екологија.

“Причамо о екологији, о рециклажи, користимо обновљиве материјале. У Парку науке говорићемо о томе који су то обновљиви извори енергије и зашто је важно да обратимо пажњу на природу око нас”, нагласила је Гордана Булатовић, из ЦСУ Кикинда.

Такође, током ове недеље, у православном храму Светих врачева Козме и Дамјана у Кикинди организован је духовни сабор “Породица – мала црква”. Кроз дружење и игру, деца се уче правим вредностима, толеранцији, заједништву.

“Духовни сабор организован је на тему “Породица – мала црква”. Говоримо о заједничарењу – породичном, верском, комшијском и пријатељском, јер заједница је порука овогодишњег сабора”, рекао је протојереј Бобан Петровић, старешина храма.

децији, еко, камп, кикинда, 1

У оквиру више креативних и едукативних радионица, преко 150 деце на садржајнији и занимљивији начин проводи дане распуста.

Поред преподневних радионица, током вечери организоване су и спортске активности, а у суботу, 9. Јула, биће уприличен свечани програм, као завршна манифестација овогодишњег сабора.