in

Li: Kina nezadovoljna odlukom o preporuci za prijem tzv. Kosova u članstvo Saveta Evrope

Li: Kina nezadovoljna odlukom o preporuci za prijem tzv. Kosova u članstvo Saveta Evrope

BEOGRAD –

Kina nastavlja da pruža nepokolebljivu podršku i poštovanje suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, rekao je danas, u razgovoru sa predsednicom Skupštine Anom Brnabić, kineski ambasador u Beogradu Li Ming i izrazio nezadovoljstvo odlukom Političkog komiteta Parlamentarne skupštine o preporuci za prijem tzv. Kosova u članstvo Saveta Evrope.

Brnabić je, saopšteno je iz njenog kabineta, tokom razgovora sa Mingom podelila stav da je parlamentarna saradnja između dve zemlje izuzetno dobra i izrazila zadovoljstvo sastankom koji je imala sa potpredsednikom Svekineskog Narodnog Kongresa Đije Sjaom tokom nedavnog održavanja skupštine Interparlamentarne unije u Ženevi.

Sagovornici su se saglasili da o izuzetno dobrim odnosima i saradnji dva parlamenta govori i Memorandum o razumevanju između Narodne skupštine Srbije i Svekineskog narodnog kongresa Kine, kao i Protokol o uspostavljanju zajedničke Komisije, a da će najavljena poseta predsednika NR Kine Si Đinpinga doprineti sveobuhvatnom strateškom partnerstvu i iskrenom prijateljstvu.

Ambasador Ming je poželeo puno uspeha predsednici Brnabić na novoj funkciji i čestitao na posvećenosti i svemu što je uradila kao predsednica Vlade Srbije i izneo uverenje da će njen dalji rad nastaviti da doprinosi razvoju zemlje, kao i jačanju srpsko-kineskog čeličnog prijateljstva, dodaje se u saopštenju.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /