in

Lučić: Kupovina TAG uređaja u svim MTS poslovnicama važna i za dijasporu

Lučić: Kupovina TAG uređaja u svim MTS poslovnicama važna i za dijasporu

Lučić i direktor preduzeća “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak potpisali su juče sporazum o poslovnoj saradnji dva preduzeća, kojim će vozačima od 1. juna biti omogućena kupovina TAG uređaja u svim MTS poslovnicama širom Srbije, a direktor Telekoma je pojasnio da je reč o novoj vrsti taga koja je povezana sa platnom karticom.

“Najpre ćemo početi da ga prodajemo u našim poslovnicama u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a naši ljudi iz dijaspore moći će TAG da kupe u našim poslovnicama u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji. To je, inače, nova vrsta TAG-a, povezana sa platnom karticom”, naveo je Lučić za RTS.

Lučić je rekao da, kada “Putevi Srbije” ugovore sa Hrvatskom i Grčkom integrisanu naplatu putarine, korisnici iz dijaspore koji kupe TAG u MTS poslovnicima, moći će jednostavno da putuju kroz te zemlje.

“Mislim da ćemo ljudima iz dijaspore, koji preko leta dolaze u Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, umnogome olakšati put. Nekako smo došli korak bliže njima”, naveo je on.

Lučić je pojasnio i da će Telekom Srbija obezbediti veb-portal preko kojeg će korisnici moći da registruju, aktiviraju i upravljaju svojim TAG uređajima te da vide naplaćene putarine.

“Registracija ide preko ovog portala, ali u svakoj toj poslovnici ćemo, osim prodaje TAG-a, omogućiti našim korisnicima da prođu jednostavno kroz svoju proceduru. Teoretski bi korisnici mogli da kroz ovaj portal povežu platnu karticu sa TAG-om kada ga kupe, a to sve mogu da urade u našoj poslovnici”, naveo je Lučić.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /