in

Lukašenko: Belorusija ne planira da ratuje bilo s kim, imamo oružje za zaštitu granice sa Ukrajinom

Lukšenko je tokom inspekcije vojno-industrijskih proizvoda u regionu Brest još jednom demantovao informacije koje se šire na društvenim mrežama da država sprovodi skrivenu mobilizaciju, prenosi Tass.

On je predložio da se ne obraća pažnja na “pomenuta naricanja”.

“Moramo da se smirimo i da radimo svoj posao ako želimo da nema rata”, rekao je Lukašenko.

I ranije je beloruski predsednik više puta izjavio da nema potrebe za mobilizacijom.

U međuvremenu, Ministarstvo odbrane saopštilo je da može da angažuje rezervu od 500.000 obučenih boraca ako bude neophodno.

Dodaje se da rezervisti čine oko 60 odsto beloruske vojske.

Belorusija ima oružje za zaštitu granice sa Ukrajinom

Belorusija ima oružje neophodno da zaštiti svoju granicu sa Ukrajinom od dronova i drugih vazdušnih ciljeva, izjavio je danas predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

“Mi smo, naravno, svetski lideri ovde (u odbrani teritorije) i jednako je važno da imamo ove dronove koji mogu da gađaju određene ciljeve. Desetak takvih zelenih vozila (sistemi za elektronsko ratovanje) može u potpunosti da zatvori našu južnu granicu sa Ukrajinom za dronove i druge vazdušne ciljeve”, rekao je on, javila je BelTA.

Lukašenko je danas posetio vojni poligon Obuz-Lesnaja kako bi proverio proizvode nacionalnog vojno-industrijskog kompleksa, preneo je TAS S.

“Verujem da je naša zaštita danas veća od naših sposobnosti da napadnemo”, rekao je on.

Prema rečima predsednika Belorusije, svi dronovi proizvedeni u Belorusiji “dobro funkcionišu”.

“Nastavićemo da radimo. Ima prostora za poboljšanje. Ali potražnja za njima je već velika. Ne govorim o Ukrajini – to je bilo i pre Ukrajine”, objasnio je on.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /