in

Mali: Vučić jutros poslao pisma evropskim liderima u vezi sa prijemom tzv. Kosova u SE

“Ekonomski smo jaki i tu sam veliki optimista, ali pritisci kojima je Srbija trenutno izložena narušavaju taj optimizam. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je zabrinut više nego ikada i razlozi za to su objektivni, a nalaze se u tim pritiscima”, rekao je Mali.

Istakao je da nikada još nije video zabrinutijeg predsednika Vučića i naveo da su pritisci uzrokovani problemima u regionu, odnosno BiH, zatim situacijom na Kosovu i Metohiji, pitanjem sankcija Ruskoj Federaciji, a da preti i donošenje rezolucije Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici.

“To su ozbiljni pritisci i upravo zbog toga kažem – nikada ga zabrinutijeg nisam video. Naravno, daćemo sve od sebe da se nađe rešenje”, rekao je Mali i istakao da ko god poznaje Vučića mora da zna jednu stvar, a to je da predaja nikada nije opcija.

Mali je istakao da su razlozi za zabrinutost objektivni i istakao da slede izbori za Evropski parlament, u Velikoj Britaniji, SAD, i da je sada pritisak da se sve završi, ako je moguće, do tih izbora.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć, nakon sastanka sa rukovodstvom Republike Srpske, da će se Srbija boriti do poslednjeg trenutka protiv prijema tzv. Kosova u Savet Evrope i nacrta rezolucije o Srebrenici.

Mali: Promenjen odnos prema Srbiji, stranci hoće da ulažu u našu zemlju

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je delegacija Srbije prilikom nedavne posete Francuskoj, osim o Kosovu i Metohiji i situaciji u regionu, razgovarala i o ozbiljnim ekonomskim temama sa njihovim EDF-om, što je pandan našem EPS-u, kao i o ulaganjima u zelenu tranziciju, u nove energetske kapacitete, o izgradnji nuklearnih elektrana.

“Potpuno je promenjena atmosfera kada je Srbija u pitanju. Stranci hoće više da investiraju u Srbiju, jer se Srbija pokazala stabilnom i kredibilnom”, rekao je Mali.

Istakao je da je juče imao video-razgovor sa kompanijom u Francuskoj, koja je lider u proizvodnji letećih automobila, i da postoji kontakt sa četiri ili pet najvećih, najnaprednijih kompanija u toj oblasti.

Mali je naveo je da su državne finansije stabilne i da imamo više od 400 milijardi dinara na računu.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /