in

Манифестација „Под крошњама на Штранду“ 10.пут на Штранду

Прославу рођендана води кроз игру Злата Салата, а за музички део програма је задужен Јожеф Ритер, пијаниста.

Програм овогодишњег издања чине радионице за децу узраста 5-12 година на којима ће се по недељама учити мађарски, словачки, словеначки и знаковни језик.

Уобичајена сатница је малчице измењена, јер ћемо сваког понедељка почињати са програмом од 18:30 и након радионица наставити игру са Златом Салатом до 20:30.

Радионице језика трају од 19-20 часова, а добро познати квиз провере знања се дешава суботом у 10 часова.

Организатори догађаја су креирали новине Летњи журнал, чији први број ће бити доступан за читање у суботу на рођенданској прослави.

„Јубилеј који славимо кроз приближавање језика и културе мањинских заједница деци нашег града и охрабривање да деца факултативно у школи изаберу да уче мањинске језике, јесте наш допринос процесу активне интеркултуралности. Током десет година рада на овом програму, прошао је значајан број деце. Сматрамо да је јако важно да деца и на плажи имају могућност да бораве у оквиру институције културе, јер је Градска библиотека у Новом Саду, огранак на Штранду од првог момента ове иницијативе, препознала значај овакве програмске понуде и била све ове године уназад сјајан партнер и домаћин“, истакла је Наташа Херор из Heror Media Ponta, главна организаторка манифестације.