in

Међународна регата у једрењу за класу „Оптимист“ на Палићу

Отворени куп Југоисточне Европе за класу оптимист, који се ове године одржава петнаести пут, окупио је укупно 70 такмичара. Регата, као једино међународно такмичење које се одржава у Србији је одлична прилика за домаће таленте да упореде своје знање са вршњацима, овога пута из Северне Македоније, Црне Горе и Словачке.

„Јако је битно да наши такмичари на домаћој води имају прилику да се испробају са такмичарима из окружења и да на домаћем терену имају организовану регату где су судије и чланови Регатног одбора из иностранства, тојест лиценциране међународне судије“, објашњава Андреа Кикић, секретар Једриличарског клуба Палић и потпредседница Једриличарског савеза Србије.

Међународну регату већ годинама подржавају како Министарство омладине и спорта, тако и Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

„Фокус рада Покрајинског секретаријата је усмерен као спорту деце и омладине, тако да је сасвим разумљиво да ову регату схватамо као манифестацију од изузетног значаја за Аутономну Покрајину Војводину“, истиче Аранка Биндер, подсекретар у Покрајинском секретаријату за спорт и омладину.

Отворени куп Југоисточне Европе организује Једриличарски клуб Палић, у сарадњи са Једриличарским савезом Србије и Једриличарским савезом Војводине.