in

“Mehanizacija u funkciji podizanja produktivnosti”

NOVI SAD –

Savremena mehanizacija i oprema jedan su od najvažnijih faktora podizanja produktivnosti poljoprivredne proizvodnje, poručili su učesnici tribine na otvorenom, koju je u Novom Sadu, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, organizovalo Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika.

“Inovativnost i nove tehnologije put su modernizacije poljoprivredne proizvodnje”, poručili su učesnici izložbe mehanizacije i opreme koja je na platou ispred tržnog BIG predstavljala svojevrsnu atrakciju za sve starosne kategorije.

Iz Srpskog udružnja mladih poljoprivrednika poručuju da su ovakvi skupovi dragoceni jer poljoprivrednici na jednom mestu mogu da se informišu o izvorima finansiranja i o aktuelnoj ponudi na domaćem tržištu .

Pored pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu manifestaciju su podržale i brojne privredne i agrarne institucije.

Prema rečima predstavnika mehanizatorskih kuća, domaće tržište je dobro snabdeveno i nema zastoja u isporuci poljoprivredne mehanizacije.

Nastavljamo sa organizovanjem manifestacija koje su u funkciji edukacije i informisanja mladih poljoprivrednika, poručuju iz nacionalnog udruženja SUMP uz poziv poljoprivrednicima da im se pridruže.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /