in

Мигранткиња повређена у оружаном сукобу у Суботици превезена у Нови Сад

НОВИ САД –

Шестаестогодишња мигранткиња која је у суботу тешко повређена у оружаном сукобу миграната у Суботици, превезена је у Институт за здравствену заштиту деце и омладине у Новом Саду, потврдио је директор Опште болнице у Суботици, др Саша Џелебџић.

Лекари суботичке болнице од суботе ујутро борили су се за живот девојке из Ирана која је у ту здравствену установу стигла са тешким повредама од ватреног оружја, али су успели да стабилизују њено стање.

Она је у несвесном стању, на механичкој вентилацији пребачена у новосадску установу на даље лечење.

У насељу Макова седмица на периферији Суботице у суботу је дошло дооружаног обрачуна међу мигрантима. Један мигрант је подлегао повредама.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици ухапсили су држављанина Авганистана А. Н.(1996) због постојања основа сумње да је извршио кривична дела тешко убиство и тешко убиство у покушају.

Сумња се да је он у суботу ујутру учествовао у сукобу између две групе миграната у шумском појасу у близини мађарске границе код Суботице, у којем је шест особа повређено, док је једна смртно страдала, саопштено је из МУП-а.