in

Михајловић: Важнији програм него кад ће влада бити формирана

Михајловић је за ТВ Инсајдер рекла да очекује да владу воде образовани људи са знањем, искуством и жељом за ефикаснијим радом и да од тога зависи хоће ли она бити њен део.

“Сви бисмо волели што пре да се формира влада, али најпре мора да се заврши изборни циклус, да добијемо парламент, јер је то најважније, па да се онда разговара о коалиционом партнерима, мандатару. Важније од тога када ће бити формирана, јесте какав је циљ те владе, какву поруку шаље, какав ће бити експозе и програм. Мој став је и да ћемо морати да да имамо јаснији став према рату у Украјини, да будемо рационални и да гледамо у будућност, немамо времена да гледамо у прошлост, јер се свет мења”, казала је Михајловић.

Наводећи да су разговори о кадровским решењима двосмерна улица, Михајловић је казала да је за њу најважније да види који су циљеви владе, а с обзиром на то да нас чека тешко време каже да верује да ћемо имати снажнију владу од тренутне, јер ова, каже, није била довољно ефикасна и снажна.

“Баш зато што сам део ове владе с пуним правом говорим о томе да смо могли и више да урадимо да смо у свим ресорима имали најбоље и најобразованије људе са знањем и искуством. Један од услова да ли ћу уопште разговарати о учешћу у наредној влади јесте да ли смо спремни да мењамо енергетику или не. Ако нисмо, онда то није место за мене”, изјавила је Михајловићева.

Она је рекла и да је у Српску напредну странку ушла са жељом да помогне и учествује у променама, као и да је потребно да се о свим темама разговара.

“Јесам део политичке партије, али имам своје мишљење и свој став. У неким случајевима, као што је била изјава за новине, а не интервју, онда крену напади појединаца који само гледају шта ја радим и то траје годинама. Мислим да је свима потребно више емпатије и разговора да бисмо доносили боље одлуке. Ја нисам неко ко ћути, посебно за ствари које не мислим да су добре. У СНС сам ушла 2010. године са близу 20 година радног стажа, са искуством, знањем и звањем доктора наука да помогнем и да учествујем у променама, а не да преко странке градим каријеру или развијам приватни бизнис”, рекла је Михајловићева.