in

Milatović: Noć koju smo čekali 30 godina, presudno zbogom Đukanoviću

Milatović: Noć koju smo čekali 30 godina, presudno zbogom Đukanoviću

“Neka nam je sa srećom ova pobeda svih nas”, rekao je Milatović obraćajući se prisutnima u izbornom štabu Pokreta Evropa sad.

On je dodao da je Crna Gora napravila korak ka naprednijoj i evropskoj Crnoj Gori.

Milatović, koji je, prema preliminarnim rezultatima, pobedio na predsedničkim izborima u Crnoj Gori, izjavio je da je Crna Gora napravila odlučan korak napred, da je njegova pobeda istorijska, kao i da je nikada više neće voditi trzavice sa zemljama Zapadnog Balkana i regiona.

“Vidite kakva je ovo sila zajedničke Crne Gore i to je Crna Gora svih nas koji smo je čekali i zato je ona ovako velika i istorijska. Mi smo večeras rekli zbogom kriminalu i korupciji sa politikom Crne Gore, rekli smo veliko dobro veče i dobar dan evropskoj Crnoj Gori. Ostavljamo prošlost u prošlosti i idemo u budućnost i pozivam sve da dostojanstveno slave pobedu demokratske Crne Gore”, rekao je Milatović.

On je naglasio da Crnu Goru više niko nikada neće deliti, siromašiti i zarobljavati zemlju kriminalom i korupcijom.

“Radićemo na bogatstvu, jednakosti i evropskom putu, u narednih pet godina izvešćemo CG u EU. Nikada više iz Crne Gore neće ići trzavice prema zemljama Zapadnog Balkana i regiona. Želimo sve najbolje odnose, zajedništvo i napredak na Zapadnom Balkanu. Želimo da se bavimo vladavinom prava, ekonomijom i evropskim integracijama. To su tri prioriteta, rekli smo zbogom pogubnom režimu”, rekao je Milatović.

Naglasio je da je ovo pobeda pomirene Crne Gore.

“Ovo je istorijski dan, dostojanstveno da slavimo, jer ništa ne treba da unizi veličanstvenost ove naše pobede. Uvek ćete svi imati iste šanse za uspeh u životu gde će jedino biti potrebno koliko ko zna i ume, za to smo se borili”, zaključio je Milatović.

Među prisutnima u izbornom štabu Pokreta Evropa sad bili su i premijer Dritan Abazović, jedan od lidera DF Andrija Mandić, kao i lider Demokrata Aleksa Bečić.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /