in

“Milevin vrt” – novi kutak Tehničke škole u Novom Sadu

“Milevin vrt” – novi kutak Tehničke škole u Novom Sadu

NOVI SAD –

“Milevin vrt” plod je mašte, uspeha, kreativnosti i ideja brojnih učenika novosadske Tehničke škole “Mileva Marić Ajnštajn”. Reč je o Unicefovom projektu u okviru kojeg su đaci te škole, kao jedni od najuspešniji na takmičenju, ostvarili pravo na novac koji su iskoristili na najbolji način.

Zelena učionica u prirodi, ali i mesto za iskazivanje kreativnosti, za razonodu i druženje. Sve na jednom mestu. “Milevin vrt” novi je kutak u okviru Tehničke škole “Mileva Marić Ajnštajn”, nastao kao podsticaj učenicima za dalji razvoj veština, znanja i truda.

screenshot, 2024, 03, 22, 20h02m44s391

Bili su jedni od najuspešnijih, ostvarili pravo na novac i novim generacijama ostavili prostor kao vid motivacije za slične poduhvate.

Sve u “Milevinom vrtu” delo je ovih mladih ljudi. Od građevinskih radova do biljnih aranžmana, kreativnih grafita i nove energije koja je zablistala u višenamenskom prostoru. Dokaz su da, uz adekvatan podsticaj, nove generacije uživaju u zajedničkom stvaralaštvu.

U projektu su učestvovali đaci sa smera šumarstva i obrade drveta, pejzažne arhitekture, geometri i svi oni koji su iskazali želju da se priključe i zajedničkim veštinama doprinesu realizaciji ideje, što je još jedan pokazatelj dobre prakse.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /