in

Milićević: Pridruženo članstvo Prištine u PS NATO potvrda dvostrukih aršina

Milićević je za Tanjug rekao da oni nagrađuju “svoje čedo” i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija za teror, nepoštovanje međunarodnih dogovora i izvornih dokumenata međunarodne zajednice u periodu kada EU sprovodi sankcije prema tzv. Kosovu.

“Za šta su nagrađeni, za teror koji sprovode na KiM nad Srbima, pokušaj ubistva naše dece na Badnje veče, za ukidanje dinara, nametanje nepodnošljivih uslova života kako bi završili proces etničkog čišćenja Srba sa KiM, za to što 12 meseci nema protoka robe iz centralne Srbije, za to što više od 11 godina nije formirana ZSO. Za to ih nagrađuju u međunarodnim organizacijama”, naveo je ministar.

Milićević kaže da je za njega ovo bilo očekivano i podsetio da je eventualno napredovanje tzv. Kosova u PS NATO najavljeno na godišnjicu NATO agresije na Srbiju.

“Veliki ne vole kada predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik jedne male države, kaže istinu u oči onim velikima braneći agrumentovano istinu, pravo i pravdu”, dodao je ministar.

Iako smatra da će se nastaviti pritisci na Srbiju, novi izazovi, iskušenja jer, kako je primetio, jaka i stabilna Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem ne odgovara velikima, Milićević kaže da će predsednik i državno rukovodstvo uspeti da sačuvaju mir i stabilnost.

Milićević smatra da je to što je Mađarska glasala protiv unapređenja statusa tzv. Kosova u PS NATO, kao i to što ovu odluku nisu podržali ni poslanici iz Francuske i Italije, rezultat diplomatske i političke ofanzive i intenzivnih razgovora koje je predsednik imao sa predsednicima velikih država.

“Da bi neko bio deo bilo koje međunarodne organizacije, onda on mora imati međunarodni subjektivitet, mora biti međunarodno priznat, mora biti država. Mi ovde govorimo o delu teritorije koji nije međunarodno priznat i koji nije član SB UN pa samim tim ne može ni biti deo bilo koje međunarodne organizacije”, objasnio je ministar.

Dodao je da on nije iznenađen ni time što je Crna Gora glasala za ovu odluku PS NATO i ocenio da su lokalni izbori u Budvi odraz i potvrda mišljenja crnogorskog naroda i srpskog naroda koji živi u Crnoj Gori prema odlukama rukovodstva Crne Gore.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /