in

Milivojević: Zapadu ni sada neće odgovarati da se raspravlja o NATO agresiji

Milivojević: Zapadu ni sada neće odgovarati da se raspravlja o NATO agresiji

“Rusija traži ponavljanje sednice sa istim dnevnim redom, ali se nadom da se on sada usvoji. Nema ničeg novog. Mislim da Zapadu ni sada neće odgovarati i da će gledati da to nekako spreči, ali to je sad njihovo. Što se nas tiče, mi smo gde smo bili i prekjuče (kada nije usvojen dnevni red)”, rekao je Milivojević za Tanjug.

On je rekao da je očigledno da Rusija hoće da istraje na tome i da na neki način sa tom sednicom ostvari neke svoje ciljeve koje je htela, a glavni cilj jeste bio da dokazuju tezu da je NATO agresivan, da ne poštuje međunarodno pravo i da je praktično svojom akcijom protiv SRJ otvorio “Pandorinu kutiju” vezano za intervencije, nepoštovanje međunarodnog prava i agresivnog ponašanja na globalnoj sceni.

“Što se nas tiče, pozicija je ista kao i prošli put. Tema nama generalno ne smeta. Ukoliko do sednice dođe naš interes je isti – da kažemo svoj stav da smo bili žrtva protivpravnog delovanja i agresije koja se na neki način i sada produžava, jer je glavni cilj agresije da se uzme teritorija i sada je upravo aktuelan, zatim da ukažemo na međunarodno pravo i da iznesemo kakvo je aktuelno stanje”, rekao je Milivojević.

Milivojević napominje da Rusi imaju pravo da istrajavaju, kao što druga strana istrajava na pokušajima da to minira.

Sednica Saveta bezbednosti UN povodom 25. godišnjice početka agresija NATO-a na SR Jugoslaviju zakazana je za 28. mart, naveo je zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija je u ponedeljak 25. marta odbio raspravu o 25 godina od početka NATO bombardovanja SRJ, pošto za dnevni red nije glasao dovoljan broj ambasadora država članica.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /