in

Ministar privrede Slobodan Cvetković sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda

Ministar privrede Slobodan Cvetković sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda

„Jedan od ciljeva Zakona o upravljanju privrednim društvima koja su u vlasništvu Republike Srbije je osnaživanje, korporativizacija i bolje upravljanje državnim preduzećima sa namerom ostvarivanja boljih poslovnih rezultata. Ovim zakonom je propisano da će Ministarstvo privrede biti organ državne uprave koji obavlja centralizovanu vlasničku funkciju, shodno najboljoj praksi u razvijenim tržišnim privredama“, rekao je ministar Cvetković ističući da će adekvatna implementacija ovog zakona početi u predviđenom roku, a to je septembar ove godine.

Na temu stranih direktnih investicija (SDI) ministar Cvetković je ukazao da su one stabilne, da je prošle godine bio priliv novca u iznosu od 4,5 milijardi evra.

„Ako stabilnom prilivu SDI dodamo i plan koji je nedavno predstavio predsednik Srbije „Skok u budućnost“, koji podrazumeva ulaganja od 18 milijardi evra u infrastrukturu i predstojeću specijalizovanu svetsku izložbu EKSPO 2027, sve to predstavlja veliki zamajac za dalji i jači ekonomski razvoj naše zemlje. Uz to imamo očuvanu makroekonomsku, finansijsku i energetsku stabilnost, kao i kvalitetnu i dobro obrazovanu radnu snagu. Sve to su izuzetni potencijali za sveobuhvatni napredak Srbije“, rekao je Cvetković.

Delgaciju (MMF),predvodio je Donal Mekgetigan, šef misije.

 

 

 Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /