in

Ministarstvo prosvete predstavlja obrazovne ustanove na Sajmu obrazovanja u Novom Sadu

Ministarstvo prosvete predstavlja obrazovne ustanove na Sajmu obrazovanja u Novom Sadu

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva prosvete, u svetlu predstojećeg završnog ispita za učenike osnovnih škola i upisa u srednje škole, na Sajmu će biti organizovan Info kafe kutak za sve posetioce.

Sajam će se održati od 21. do 23. marta u Novom Sadu, a prvog dana sajma svoja dostignuća i talente predstaviće deca iz vrtića i osnovnih škola, i to iz Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo”, Osnovne škole “Jovan Popović” i Muzičke škole “Isidor Bajić” iz Novog Sada i Osnovne škole “Matija Gubec” iz Donjeg Tavankuta.

Takođe, predstaviće se deca iz Osnovne škole “Petefi Šandor” iz Bečeja, Osnovne škole “Jovan Popović” iz Čoke, Škole za osnovno i srednje obrazovanje sa domom “Vuk Karadžić” iz Sombora, Osnovne škole “Petar Kočić” iz Nakova, Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Sremske Mitrovice i Osnovne škola “Prvi oktobar” iz Botoša.

Drugi dan sajma je predviđen za srednjoškolce i njihove nastavnike. Predstaviće se Škola unutrašnjih poslova “Jakov Nenadović” iz Sremske Kamenice, Gimnazija “Sava Šumanović” iz Šida, Mašinska škola “Radoje Dakić” iz Beograda, Osnovna i srednja škola “9. maj” iz Zrenjanina i Srednja stručna škola iz Kragujevca.

Istog dana u popodnevnim časovima, Zavod za vrednovanje vaspitanja i obrazovanja predstaviće rezultate istraživanja o specijalizovanim odeljenjima za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku.

U susret završnom ispitu i upisu u srednje škole biće predstavljena platforma eVežbaonica za pripremu završnog ispita na kraju osnovne škole, a zainteresovani učenici mogu sami da isprobaju mogućnosti eVežbaonice.

Odgovore na pitanja o upisu u srednje škole učenici, ali i odrasli, mogu da dobiju u okviru Info kafe kutka, navodi se u saopštenju.

Trećeg dana na štandu Ministarstva prosvete biće nastavljene informativne radionice o završnom ispitu i upisu u srednje škole, a Fondacija Tempus predstaviće studentima mogućnosti koje pružaju programi Erazmus+ i CEEPUS, kao i inicijativa “Studiraj u Srbiji”.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /