in

Мировић: Напредују радови на изградњи објеката Института “Биосенс” и Студентског културног центра

“Радови на изградњи зграде Института ′Биосенс′ одвијају се предвиђеном динамиком и очекујем да објекат буде завршен до Нове године”, изјавио је председник Мировић захваливши Влади Србије на подршци у реализацији овог значајног пројекта.

Он је истакао да су у протеклих шест година знатна средства уложена у пројекте у оквиру Универзитета, попут изградње Научно-технолошког парка, који повезује науку и привреду и функционише у пуном капацитету, и изградње новог дела објекта Медицинског факултета.

“Влада Србије и Покрајинска влада улажу знатна финансијска средства како би на Универзитету у Новом Саду били створени квалитетнији услови за истраживаче, професоре и научна истраживања, студенте и њихов друштвени и спортски живот. Задовољство је видети вредне раднике који се труде да створимо што боље услове за оно највредније што имамо – младе школоване људе који ће водити нашу земљу у свим областима друштвеног живота”, рекао је председник.

Вредност радова на новом објекту Института “Биосенс” укупне површине 6.742 квадрата износи 7,79 милиона евра.

Новоизграђени објекат Студентског културног центра,површине око 3.500 квадрата, вредан 642 милиона динара, чиниће административни део као и део намењен за студентске организације, изложбе и концерте са салом која може да прими до 200 посетилаца.

атлетска, стаза, , и, изградњи, објеката, скц, и, института, „биосенс“, , (28)

Реконструкција атлетске стазе у оквиру спортских терена Центра за спорт Факултета спорта и физичког васпитања обухвата репарацију тартан подлогом, а вредност радова је готово 39 милиона динара.

“Ово су три симбола развоја, три пројекта која реализујемо на добробит студената, професора и научних радника”, изјавио је покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић.

Догађају је присуствовао и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Милош Малетић.