in

Mirović s ministrom ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore

Mirović s ministrom ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore

Crnogorski ministar je preneo svoju želju da “Crna Gora bude vodeća turistička destinacija za ljude iz Vojvodine”.
Mirović podseća da je Crna Gora ove godine glavni partner na Sajmu turizma koji se održava na Novosadskom sajmu.

“Mnogo je turista iz Vojvodine koji obilaze Crnu Goru, a ja sam i prošle godine pozvao naše građane da letuju tamo”, rekao je Mirović.

“Razgovarali smo i o zajedničkim nastupima na tržištima dalekih zemalja. Predsednik Mirović daće doprinos da Crna Gora ima stabilan uvoz hrane posebno u kritičnim periodima. Predstavnici naše dve privredne komore će se sastati i detaljnije razgovarati o tome”, izjavio je crnogorski ministar.

Mirović je napomenuo da je Crna Gora uvek bila u prvih deset zemalja po obimu izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Vojvodine.

“Naša dužnost je da održimo lanac snabdevanja i pomognemo našim kompanijama u Vojvodini koje izvoze ka susednoj zemlji”, rekao je predsednik Pokrajinske vlade. Đurović se posebno obratio crnogorskoj dijaspori u Srbiji.

“Uradićemo sve što možemo da na pravi način dijaspora u Srbiji predstavlja Crnu Goru. Obradovao sam se kada sam čuo da je završen Kulturni centar u Lovćencu, a najavljeno je da će jedan takav značajan projekat biti vrlo brzo i u Vrbasu”, istakao je Đurović.

“Posebnu pažnji posvećujemo crnogorskoj nacionalnoj manjini u Srbiji, a sa druge strane i srpskoj u Crnoj Gori. Jednom rečju dve zemlje imaju velike mogućnosti da prošire saradnju”, poručio je predsednik Pokrajinske vlade.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /