in

Mlade vaterpolistkinje Vojvodine šampionke turnira u Rumuniji

Mlade vaterpolistkinje Vojvodine šampionke turnira u Rumuniji

NOVI SAD –

Nekoliko godina zaredom, vaterpolistkinje Vojvodine dominiraju na domaćoj sceni, a nedavni uspesi juniorki pokazali su da ne treba brinuti za budućnost tog kolektiva. Mlade vaterpolistkinje Vojvodine vratile su se kao šampionke turnira u Rumuniji.

Juniorke Vojvodine uskoro će biti spremne i za seniorsku scenu. Pokazale su to na turniru u rumusnkoj Oradei, gde su upisale sva tri trijumfa. Prvi prvi protiv domaćina tunrira, drugi protiv Kišinjeva iz Moldavije i treći ponovo protiv drugom tima iz Oradee.

screenshot, 2024, 03, 20, 19h41m04s656

Tako su došle do trofeja, koji je podigla kapiten tima Natalija Ćorda. Značajno priznanje za mlade devojke, koje se polako kucaju na vrata seniorskog tima.

Juniorski tim od nedavno vodi Isidora Damnjanović, igračica prvog tima, koja je u dogovoru sa čelnim ljudima kluba odlučila da se paralelno posveti i trenerskom poslu.

Treneri oba tima saglasni su da među devojčicama koje su osvojile trofej u Ruminiji, ima nekoliko kadidatknja, koje će se uskoro priklljučiti A timu, kako bi se nagradio njihov kvalitetan rad u prethodnom periodu sa ciljem da se kroz mlađe kategorije stvore nove igračice, koje će seniorsku ekipu i dalje voditi do šampionskih pehara.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /