in

Moje zdravlje, moje pravo – preventivni pregledi u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA –

Povodom Svetskog dana zdravlja koji se obeležava 7. aprila Pod sloganom “Moje zdravlje, moje pravo” u Sremskoj Mitrovici organizovani su besplatni preventivni pregledi. Mitrovčani su imali priliku da se posavetuju sa nutricionistom o zdravoj ishrani, kao i da obave preglede kardio-metaboličke bolesti i stomatološki pregled. Za najmlađe organizovana je radionica “Osmehom do zdravlja, bojama do zabave”.

Veliki broj Mitrovčana odazvao se akciji preventivnih pregleda, gde su u centru Sremske Mitrovice imali prilike da besplatno provere svoje zdravlje, te pohvaljuju ovakav vid akcija.

pregledi, sremska, mitrovica

Dom zdravlja Sremska Mitrovica aktivno učestvuje u ovim akcijama. Mitrovčani pokazuju odgovornost prema svom zdravlju i često se javljaju na ove preglede i savete. Prema njihovim rečima odziv građana je zadovoljavajući.

Iz Doma zdravlja kažu da su kardio-metaboličke bolesti najčešće bolesti u današnjem svetu. U sklopu akcije Građani Mitrovice imali su priliku da provere svoje zdravstveno stanje kao što je zdravlje srca, da obave stomatološki pregled i dobiju savet nutricioniste o zdravoj ishrani. Direktor Doma zdravlja dodao da je u okviru ove akcije juče na Svetski dan zdravlja pregledano oko 50 Mitrovčana.

Za najmlađe organizovana je radionica “Osmehom do zdravlja, bojama do zabave”. Učešće u ovoj akciji uzeli su i Grad Sremska Mitrovica, Crveni krst, Zavod za javno zdravlje, Medicinska škola “Draginja Nikšić” i drugi.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /