in

Мокрин: Ивана Продановић шампионка у првенства у туцању фарбаним јајима

Традиционално такмичење у туцању фарбаним, ускршњим јајима, окупило на мокринском Варошком тргу многобројну публику, госте Мокрина, и стотинак такмичара у сениорској и јуниорској конкуренцији.

Најбоља међу најмлађима, победница 32. Светског првенства је 10-годишња Јана Јурић из Мокрина.

„Ја сам јако задовољна, мени је све јако лепо изгледало. У почетку нисам баш мислила да ћу освојити прво место, у ствари не једно, али успела сам. Ово ми је први пехар и јако сам сретна“, рекла је Јана.

А након титуле у јуниорској, Ивана Продановић из Мокрина успела је ове године да освоји титулу и у сениорској конкуренцији. Освајањем пехара, наставила је успешну породичну традицију.

„Искрено, јесте лепо победити, али у свему томе је најважније дружење. Ово је леп начин, окупљања, забаве и треба да се сви пријаве и да покушају. Није ствар бити први, освојито то прво место, лепо је доћи и дружити се. Мада, пресрећна сам што сам успела“, истакла је шампионка Ивана Продановић.

мокрин, куцање, јајима, јана, јуриц

Живица Терзић, председник такмичарске комисије, тврди да нијепроблем ако титулу освоји неко ко није Мокринчан.

„Али нам је драго кад остане. То је ћерка четвороструког светског првака и није за нас изненђање што је узела титулу данас у Мокрину“, додао је Терзић.

Поводом Ускрса, највећег хришћанског празника, мокрински Варошки трг био је и ове године место окупљања, радости и лепих порука.

Кажу Мокринчани, офрабано је свако јаје које је нађено у кући, а неки кажу и до 100.000 јаја. Потрага за најјачим, победничким почиње већ колико сутра.

Традиција се наставља.