in

Момировић: Промотивна цена карте за „Соко“ и у мају

БЕОГРАД/НОВИ САД –

, 22. априла (Танјуг) – Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић најавио је данас да ће због великог интересовања грађана промотивна цена карте од 300 динара за вожњу брзим возом Соко, од Београда до Новог Сада у једном смеру, бити продужена и у мају.

Брза пруга Београд – Нови Сад отворена је 19. марта, а Момировић је рекао Танјугу у возу Соко, током вожње брзом пругом од Београда до Новог Сада, да је до сада тим возом превезено 230.000 путника и да је у једном дану достигнут рекорд од око 13.000 путника.

„Формирали смо цену карте на промотивној основи како би што више људе вратили на желеницу и да би видели шта смо направили и какве смо возове набавили. Ово је велики успех. Зато смо и одлучили да промотивну цену карте продужимо још месец дана и да она важи и у мају“, навео је Момировић.

Позвао је све људе да се провозају најбољим Штадлеровим возовима у овој категорији, које је Србија купила, и уживају у вожњи.

„Ово је понос за целу државу и грађане. Веома сам задовољан“, нагласио је Момировић и додао да је пре отварање брзе пруге од Београда до Новог Сада стрепео да ли ће пројекат бити успешно завршен и да ли ће бити постигнута брзина од 200 км на сат.

Ово је потпуна другачија слика Србије, додао је Момировић.