in

Moskva: I drugi optuženi za napad na “Krokus” priznao krivicu

Moskva: I drugi optuženi za napad na “Krokus” priznao krivicu

Račabalizoda je priznao krivicu, rečeno je agenciji RIA Novosti u Basmanskom sudu u Moskvi. Optuženi je državljanin Tadžikistana.

Na ročištu je sa sudijom komunicirao preko prevodioca. Račabalisoda je rekao da je rođen 1994. godine i da ima četvoro dece. Naveo je i da je prijavljen u Rusiji, ali da se ne seća gde.

Basmanski sud u Moskvi primio je zahtev za izricanje pritvora i trećoj osobi optuženoj za teroristički napad na tržni centar “Krokus siti” – Šamsidinu Fariduniju, saopštila je pres-služba suda.

Sud je dobio zahtev istrage da se u vezi sa Faridunijem Šamsidinom odabere preventivna mera u vidu pritvora.

Tužilaštvo je tražilo i da se i četvrta osoba, koja je u invalidskim kolicima, dovede na u sud i da joj se izrekne pritvor.

Sud je primio zahtev istrage za određivanje preventivne mere u vidu pritvora za Fajzova Muhamedsobira Zokirhonoviča.

Fajzov Muhamedsobir Zokirhonovič je rođen u Tadžikistanu 2004, ima srednje obrazovanje, a radio je kao frizer u berbernici u Ivanovu, 250 kilometara severoistočno od Moskve.

Prethodno je Dalerjon Mirzoev, takođe Tadžikistanac optužen za teroristički napad na tržni centar “Krokus siti”, u potpunosti priznao krivicu, saopštio je sud u Moskvi.

Mirzoevu je određen pritvor do 22. maja, preneo je RT. On ima 32 godine, oženjen je i ima četvoro dece.

Broj žrtava u terorističkom napadu na tržni centar “Krokus siti” u Moskvi porastao je na 137, saopštio je ranije danas ruski Istražni komitet.

Dodaje se da je među poginulima i troje dece, preneo je TASS. Pored toga, broj povređenih porastao je na 180, od kojih su 142 osobe hospitalizovane.

Teroristički napad dogodio se u petak u tržnom centru “Krokus siti” u Moskvi, a odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Operacija potrage na području “Krokus siti hola” trajaće do utorka po podne

Operacija potrage na području koncertne dvorane “Krokus siti hol”, gde se u petak dogodio teroristički napad u kojem je ubijeno 137 ljudi, trajaće do sutra u 17 časova po moskovskom vremenu, izjavio je načelnik Moskovske oblasti Andrej Vorobjov.

“Zadatak je da se raščiste ruševine kako bismo se uverili da ispod njih nema tela. Bina i balkon su već potpuno očišćeni. Potraga će trajati do otprilike sutra u 17 časova. U smenama radi oko hiljadu ljudi – spasioci, vodiči pasa, građevinari”, napiso je Vorobjov na svom Telegram kanalu.

Prema poslednjim podacima, u terorističkom napadu na koncertnu dvoranu u predgrađu Moskve poginulo je 137 ljudi, među kojima troje dece, a povređeno je oko 150 ljudi.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /