in

Motociklisti i do 20 puta u većoj opasnosti od vozača putničkih vozila

Motociklisti i do 20 puta u većoj opasnosti od vozača putničkih vozila

Crni bilans na domaćim drumovima se nastavlja, u našoj zemlji gotovo da ne prođe nijedan dan bez saobraćajnog udesa sa smrtnim ishodom. Pogibija sredovečnog muškarca, koji je danas po podne motociklom naleteo u zadnji deo automobila ispred sebe, na Mostu Slobode u Novom Sadu, peta je nezgoda od početka juna u Srbiji.

“Preliminarno, na osnovu onoga što smo mogli videti, može se reći da je jedan od faktora saobraćajne nezgode bila neprilagođena brzina, međutim, tužilac je radio uviđaj i moraće se rasvetliti još neke okolnosti”, rekao je Rade Vukelić iz Saobraćajne policije.

Okolnosti su, sudeći prema snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama, jasnije kada je reč o nezgodi koja se pre dva dana desila, takođe u Novom Sadu, u kojoj su učestvovali vozač putničkog vozila i policajac na motociklu, koji je zadobio teške telesne povrede.

“Prilikom uviđaja utvrdili smo da je vozač bio pod dejstvom psihoaktivne supstance kokain, što je kasnije potvrđeno i toksikološkom analizom. Prema tom vozaču preduzete su mere zadržavanja u trajanju do 48 sati priveden je kod Osnovnog javnog tužioca, gde je saslušan, za to krivično delo zaprećena mu je kazna od jedne do 8 godina”, dodao je Vukelić.

Tokom jedne godine u našoj zemlji se dogodi oko 1.300 motociklističkih nezgoda, vozači motora stradaju i 20 puta više od vozača putničkih vozila.

Oficir odeljenja u saobraćajnoj policiji u Novom Sadu, koji se bavi i obukom svojih kolega motociklista, apeluje na sve motocikliste, da umesto crnih kaciga i odela, nabave upadljiviju opremu, kako bi bili uočljiviji na putevima, uz savet da je u saobraćaju najvažnija kočnica u glavi!!!Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /