in

Na Bogojevu kamioni čekaju devet sati, na Batrovcima osam

Na Bogojevu kamioni čekaju devet sati, na Batrovcima osam

Na GP Bogojevo teretna vozila na izlazu iz zemlje čekaju devet sati, na Batrovcima osam, a na Bezdanu i Šidu šest sati.

Na graničnom prelazu Horgoš na izlazu iz zemlje teretna vozila zadržavaju se pet sati, na Kelebiji i Preševu dva sata, a na gradini dva i po sata.

Na ostalim GP nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Jutro je prohladno, a na putevima pored reka i u kotlinama mestimično i maglovito. Dnevni uslovi za vožnju su bolji, bez kiše i mokrih kolovoza. Trenutno je saobraćaj umerenog intenziteta, a tokom dana očekuje se manji broj vozila na putevima van gradova, saopštio je Auto Moto Savez Srbije (AMSS).

Najopterećeniji putni pravci prohodni i bez snega

Najopterećeniji putni pravci prvog prioriteta održavanja, državni putevi drugog prioriteta, kao i putni pravci trećeg prioriteta održavanja prohodni su i na njima nema snega.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, saopštilo je JP “Putevi Srbije” na osnovu izveštaj Štaba zimske službe.

Na pojedinim putnim pravcima ima odrona. Na području Zaječara učestali su sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima.

Najviše ih ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala), gde se savetuje oprezna vožnja i poštovanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi su na sledećim putnim pravcima: II A-210 Jošanička Banja – Kopaonik, II A-210 Kopaonik – Rudnica, II A-211 Kopaonik – Jaram.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na putnim objektima preko reka.

JP “Putevi Srbije” savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /